În legătură cu deteriorarea situației de securitate în Statul Israel, MAEIE informează că spațiul aerian al Israelului este deschis și că următoarele zbori spre Chișinău sunt programate pentru zilele de marți, miercuri, joi și duminică

  • 09 Octombrie 2023 08:00
În legătură cu deteriorarea situației de securitate în Statul Israel, MAEIE informează că spațiul aerian al Israelului este deschis și că următoarele zbori spre Chișinău sunt programate pentru zilele de marți, miercuri, joi și duminică

În legătură cu deteriorarea situației de securitate în Statul Israel, unde a fost instituită stare de război, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că Ambasada Republicii Moldova în Israel funcționează în regim de alertă, 24 de ore, transmite Radio Chișinău.

În cadrul MAEIE, a fost creată o celulă de criză, care monitorizează în mod continuu situația de securitate din Israel și se află în contact permanent cu Ambasada și alte instituții responsabile.

Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează în regim alert, fiind prestate doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie. Până în prezent, Ambasada a primit 65 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și a zborurilor comerciale.

Totodată, Ministerul anunță că până la acest moment nu are informații despre cetățeni ai Republicii Moldova care ar fi fost luați prizonieri sau ar fi printre victime.

De asemenea, Ambasada informează că spațiul aerian al Israelului este deschis și că următoarele zbori spre Chișinău sunt programate pentru zilele de marți, miercuri, joi și duminică:

Aeroportul principal al țării, Ben Gurion, funcționează în mod obișnuit, iar zborurile sunt efectuate din terminalul 3. Spațiul aerian al Israelului este deschis. Una dintre cele două companii aeriene moldovenești continuă să opereze zboruri comerciale conform programului. În calitate de alternativă, cetățenii noștri pot utiliza rutele comerciale către București. Următoarele zborurile comerciale pe cursa Tel-Aviv - Chișinău sunt programate pentru: 10.10.2023; 11.10.2023; 12.10.2023 și 15.10.2023.

Reamintim importanța respectării cu strictețe a instrucțiunilor de securitate emise de autoritățile israeliene. Ambasada noastră menține contact cu cetățenii noștri din Israel și cooperează strâns cu instituțiile israeliene relevante.

Cetățenii Republicii Moldova aflați în prezent în Israel sunt îndemnați să se înregistreze prin intermediul acestei platforme: https://shorturl.at/tvCR9

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt îndemnați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău