În Italia sunt interzise deplasările de la o regiune la alta

  • 24 Ianuarie 2021 13:05
În Italia sunt interzise deplasările de la o regiune la alta

Numeroase țări au impus restricții, îngrijorate de noile variante, mai contagioase, ale coronavirusului. Olanda a instituit de ieri interdicții de circulație pe timpul nopții, pentru prima oară după cel de-Al Doilea Război Mondial. Norvegia a anunțat măsuri de izolare în capitala Osolo și în împrejurimi. Italia, în schimb, a îmbunătățit categoria de risc a provinciei Lombardia, după ce autoritățile au realizat că izolarea de o săptămână s-a făcut pe baza unor statistici eronate.  

După o greșeală de date transmise de autoritățile regionale către comisia tehnico-științifică din cadrul Guvernului de la Roma din cauza căruia pentru șapte zile populația a fost obligată să rămână în carantină, iar majoritatea activităților au fost întrerupte, Lombardia devine de astăzi zonă portocalie, alături de alte 13 regiuni. Doar provincia autonomă Trento, împreună cu Basilicata, Campania, Molise și Toscana sunt galbene, cu risc de contaminare redus. Insula Sicilia și provincia autonomă Bolzano rămân pentru o altă săptămână izolate total.

La nivel național, sunt interzise deplasările de la o regiune la alta, indiferent de culoare, iar toți cei care vin din străinătate trebuie să prezinte la sosire în Peninsulă un test de diagnosticare a coronavirusului cu rezultat negativ. Italia este una dintre țările cele mai afectate de pandemie; până în prezent s-au înregistrat aproape 2,5 milioane de cazuri de COVID-19 și peste 85.000 de decese. O situație dramatică se semnalează în prezent la Palermo, în Sicilia: peste 600 de sicrie sunt depozitate unele peste altele, în corturi, în cimitirul Santa Maria dei Rotoli. Tot acolo, crematoriul nu mai funcționează încă din aprilie 2020.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău