În Franța vor fi introduse noi restricții de combatere a pandemiei

  • 28 Octombrie 2020 12:54
În Franța vor fi introduse noi restricții de combatere a pandemiei

Președintele francez Emanuel Macron Macron se adresează din nou națiunii în această seară pentru a anunța măsuri suplimentare de combatere a pandemiei.

Cu peste 33.000 de teste pozitive și aproape 300 de decese raportate în cel mai recent bilanț zilnic, Franța se confruntă de o lună cu o agravare continuă a răspândirii coronavirusului. Presa anticipează însă că restricțiile ar putea fi mai puțin stricte decât în primăvară.

Guvernul ar fi pregătit o formulă ușor mai blândă de izolare, spre deosebire de cea impusă în martie aprilie, indică toate informațiile apărute în media în ultimele ore. Își vor continua activitatea creșele, grădinițele și școlile. În schimb, liceele și universitățile vor trece toate la învățământul online, fără a închide însă și campusurile.

Serviciile publice și activitățile strategice vor lucra în continuare după programul normal, celelalte firme vor fi încurajate să recurgă masiv la telemuncă, însă acolo unde nu va fi posibil este permisă prezența angajaților la serviciu. Vor fi suspendate toate evenimentele culturale, iar restaurantele și cafenelele închise din nou.

Într-o postare pe Twitter, premierul Jean Castex a scris aseară că după discursul președintelui Emmanuel Macron va prezenta mâine, în fața deputaților din Adunarea Națională, spre dezbatere și vot, noile măsuri restrictive ce ar urmat să intre în vigoare în noaptea de joi spre vineri, la ora 00:01.

Potrivit informațiilor, care nu încetează să circule de la începutul săptămânii, autoritățile vor să evite un eventual exoda al populației din marile orașe către zonele rurale, mai liniștite în weekendul care urmează.

Sursa: Radio România Actualități

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău