În Delta Dunării vor fi revitalizate meșteșugurile care utilizează papura și stuful

  • 15 Aprilie 2016 13:28
În Delta Dunării vor fi revitalizate meșteșugurile care utilizează papura și stuful

Meșteșugurile care utilizează papura și stuful vor fi revitalizate în Delta Dunării printr-un parteneriat între instituții din mediul academic și din cercetare, precum și cu Asociația „Ivan Patzaichin”.

Deși Delta Dunării are cea mai mare suprafață de stufăriș compact din lume, România nu folosește îndeajuns această resursă care poate contribui la dezvoltarea comunităților locale din zonă, dar și la protejarea mediului – susține guvernatorul Deltei, Grigore Baboianu.

Grigore Baboianu: Vrem să revigorăm toate aceste utilizări tradiționale, de a reînvăța să facă împletituri, de a reînvăța să facă acoperișuri pentru locuințe, poate cele mai ecologice din lume, și încercăm, prin Programul INTERREG sau prin Strategia de dezvoltare durabilă din regiunea Deltei Dunării, să promovăm un proiect-pilot în această direcție.

Realizator: Stuful recoltat din Delta Dunării ajunge în țări precum Italia, Franța, Germania, Danemarca sau Belgia și este utilizat la confecționarea acoperișurilor pentru case luxoase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău