În comuna Bobeica, raionul Hâncești, vor avea loc alegeri locale noi

  • 01 Martie 2022 14:43
În comuna Bobeica, raionul Hâncești, vor avea loc alegeri locale noi

Alegerile pentru consiliul local al comunei Bobeica, raionul Hâncești, vor avea loc după ridicarea stării de urgență, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală a luat act, în ședința de astăzi, de notificarea primarului comunei Bobeica, raionul Hâncești, privind întrunirea condițiilor pentru dizolvarea de drept a consiliului local, potrivit sursei citate

Drept motiv pentru dizolvarea consiliului local și declanșarea unor noi alegeri a servit încălcarea prevederilor din Legea privind administrația publică locală - consiliul local din Bobeica nu s-a întrunit în ședințe timp de șase luni consecutiv și na adoptat nici o decizie.

Autoritatea electorală centrală a constatat existența circumstanțelor pentru organizarea alegerilor locale noi în această localitate. Decizia privind stabilirea datei scrutinului va fi luată de CEC după ridicarea stării de urgență sau după modificarea, de către Parlament, a hotărârii prin care a fost declarată starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău