În Chișinău va fi deschis un Centru de Instruire privind sănătatea reproducerii

  • 25 Iunie 2013 13:38
În Chișinău va fi deschis un Centru de Instruire privind sănătatea reproducerii

Un Centru Regional de Instruire pentru elaborarea unor ghiduri clinice privind sănătatea reproducerii va fi deschis la Chișinău, la inițiativa Fondului ONU pentru Populație.

În centru vor fi instruiți responsabili cu funcții decizionale din domeniul sănătății din țări precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Ucraina, Turkmenistan. Specialiștii instruiți vor colabora la adoptarea unor protocoale în domeniul sănătății reproducerii și la elaborarea unor recomandări profesionale menite să ridice calitatea serviciilor medicale. 

Centrul Regional de Instruire privind Elaborarea și Implementarea Protocoalelor Clinice naționale în Sănătatea Reproducerii va fi lansat în luna octombrie, după modelul celui deja deschis în România, care activează pentru țări precum Serbia, Georgia, Albania, Kosovo. Consilierul de programe la Institutul Est European pentru Sănătatea Reproducerii, Mihai Horga explică ce înseamnă un protocol clinic și la ce acesta folosește.

Elaborarea acestor protocoale și ghiduri clinice va duce la standardizarea serviciilor medicale acordate pacienților și la îmbunătățirea indicatorilor de sănătate a reproducerii, susține Boris Gâlca, reprezentantul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în Moldova.

Primul curs privind elaborarea ghidurilor clinice, coordonat cu Centrul de Instruire în Sănătatea Reproducerii și Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, va fi susținut de patru formatori moldoveni, la mijlocul lunii octombrie. Trainerii au beneficiat de un stagiu de instruire desfășurat la Londra.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău