În Cehia a intrat un rus cu o substanță toxică, cu care ar fi vrut să atace primarul capitalei Praga (presă)

  • 09 Mai 2020 19:45
În Cehia a intrat un rus cu o substanță toxică, cu care ar fi vrut să atace primarul capitalei Praga (presă)

NATO consideră inacceptabil că Rusia să amenințe mai mulți primari din Cehia, care au decis să înlăture monumentele sovietice. Presă cehă a scris că există informații de la serviciile secrete, potrivit cărora la începutul lunii trecute un rus ar fi intrat în țară cu o substanță toxică - ricină - cu care ar fi avut de gând să-l atace pe primarul capitalei, Praga, și pe alți doi primari de sector. Moscova neagă vehement aceste acuzații.

Potrivit TVR Moldova, primarul capitalei cehe a înfuriat Moscova în repetate rânduri. A decis să dea unei piețe din Praga numele lui Boris Nemțov, dizident rus asasinat pe străzile Moscovei. În plus a scos o placă memorială dedicată unui mareșal sovietic.

Statuia aceluiași mareșal a fost înlăturată din două sectoare ale capitalei. O publicație cehă afirmă că serviciile secrete ar avea informații că luna trecută a intrat în țară un rus, cu pașaport diplomatic, și cu ... ricină, o toxina vegetală care ucide.

Alianța Nord Atlantică este alături de primarii cehi și consideră inacceptabilă orice amenințare la adresa unor oficiali aleși democratic.

Președintele Cehiei, Milos Zeman, considerat de mulți ca având simpatii pro Moscova, spune că e doar o cascadorie a primarului, pentru a-și face publicitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău