În cea de-a doua zi a Forumului Păcii, desfășurat la Paris, Maia Sandu are programate o serie de întrevederi cu mai mulți șefi de state, printre care și cu Emmanuel Macron

  • 12 Noiembrie 2021 11:29
În cea de-a doua zi a Forumului Păcii, desfășurat la Paris, Maia Sandu are programate o serie de întrevederi cu mai mulți șefi de state, printre care și cu Emmanuel Macron

În cea de-a doua zi a Forumului Păcii, desfășurat la Paris, președinta Republicii Moldova Maia Sandu are programate astăzi o serie de întrevederi cu mai mulți șefi de state, printre care și președintele Franței, Emmanuel Macron. După cum menționează într-un mesaj plasat pe pagina sa de Facebook șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, care face parte din delegația Chișinăului la Forumul Păcii, în cadrul discuțiilor delegația Republicii Moldova va consolida și parteneriatul bilateral cu Franța. El amintește, printre altele, despre numeroasele proiecte sprijinite de autoritățile de la Paris în Republica Moldova.

„De asemenea, avem o agendă ambițioasă de reforme, realizată prin expertiza instituțiilor franceze de specialitate”, a precizat Nicu Popescu, care are programată pentru astăzi o întrevedere cu omologul său francez.

„O prioritate constituie și obiectivul constant de atragere a investițiilor din Franța, ca parte a unei diplomații economice active și orientate în beneficiul ambelor țări. Voi avea plăcerea să vorbesc la Paris și despre viziunea curentă asupra politicii externe și de integrare europeană cu un grup de experți din cadrul unor reputate organizații din Franța”, a mai anunțat ministrul moldovean de Externe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău