În câteva săptămâni ar putea fi aprobat al cincilea vaccin anti-Covid din UE. Novavax a depus la EMA o cerere de autorizare a vaccinului său

  • 17 Noiembrie 2021 17:36
În câteva săptămâni ar putea fi aprobat al cincilea vaccin anti-Covid din UE. Novavax a depus la EMA o cerere de autorizare a vaccinului său

Gigantul farmaceutic american Novavax a despus o cerere de autorizare a vaccinului său împotriva Covid-19 în Uniunea Europeană (UE), anunță Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care precizează că poate emite un aviz în ”câteva săptămâni”, relatează AFP.

”EMA a început să evalueze o cerere de autorizare de punere condiționată pe piață a vaccinului anticovid al Novavax”, anunță într-un comunicat autoritatea europeană de reglementare, potrivit HotNews.ro.
 
”Un aviz cu privire la autorizarea punerii pe piață ar putea fi emis în câteva săptîmâni”, anunță EMA.
 
Nuvaxovid sau NVX-CoV2373 începuse să fie evaluat încă din februarie, ceea ce scurtează posibila aprobare, a spus EMA. Dacă va fi aprobat, vaccinul va fi al cincilea din regiune.

Potrivit unui studiu în fază avansată care a implicat 15.000 de voluntari din Marea Britanie, cărora vaccinul experimental a avut o eficacitate de 96,4% împotriva tulpinii originale de coronavirus.

Aprobarea ar putea veni cu mult înaintea autorizației în Statele Unite, unde Novavax a trebuit să rezolve probleme de producție și se așteaptă să depună o cerere pentru aprobare până la sfârșitul anului.

EMA a declarat că două dintre grupurile sale consultative analizează diferite planuri prezentate de Novavax privind gestionarea riscurilor și studiile vaccinului pentru utilizare la copii.

Novavax a trimis cu prioritate cererile pentru autorizarea vaccinului său către autoritățile de reglementare din țările cu venituri mici și medii, după ce a rămas în urmă cu autorizarea în SUA și Europa, care și-au vaccinat deja o mare parte dintre locuitori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău