În capitală va fi deschis un centru de zi pentru persoane cu tulburări din spectrul autism

  • 13 Decembrie 2022 17:00
În capitală va fi deschis un centru de zi pentru persoane cu tulburări din spectrul autism

În capitală va fi creat centrul de zi „ADIR” pentru persoane cu dizabilități și tulburări din spectrul autismului. Consiliul municipal Chișinău a aprobat un proiect de decizie în acest sens, inclusiv Regulamentul privind organizarea și funcționarea, efectivul limită de personal și organigrama acestuia, transmite IPN.

Potrivit proiectului, Centrul va fi o instituție bugetară de profil social, care, în regim de zi, va organiza și va desfășura activități, va presta servicii sociale specializate personalelor cu dizabilități cu vârsta de peste 18 ani din municipiul Chișinău. Capacitatea de deservire zilnică a centrului va fi de circa 25 de beneficiari.

Centrul va fi în subordinea Direcției generale asistență medicală și socială. Potrivit autorităților, scopul proiectului este diversificarea platformei de servicii sociale specializate din municipiul Chișinău, care răspund necesităților actuale a persoanelor cu dizabilități, în mod special a celor cu tulburări din spectrul autismului. Or, în prezent, în municipiul Chișinău lipsesc servicii destinate persoanelor adulte cu dizabilități.

Un alt scop este necesitatea implementării Acordului de colaborare între CMC și asociația obștească „SOS Autism”, aprobat prin decizia din 23 iunie 2022 și a contractului de grant obținut în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu asociațiile obștești Keystone Moldova și Institutum Virtutes Civilis.

Beneficiarii deciziei sunt atât persoanele cu dizabilități și tulburări din spectrul autismului cu vârsta de peste 18 ani din municipiul Chișinău, cât și familiile acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău