În capitală, achitarea impozitului pentru bunurile imobiliare se va efectua până la sfârșitul lunii iunie

  • 30 Mai 2022 10:26
În capitală, achitarea impozitului pentru bunurile imobiliare se va efectua până la sfârșitul lunii iunie

Primăria Chișinău informează contribuabilii din municipiu despre necesitatea achitării impozitului pe bunurile imobiliare pentru perioada fiscală 2022. În context, precizăm că subdiviziunea de profil, Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale, a expediat deja avizele de plată, prin intermediul serviciilor poștale, conform prevederilor art. 286 din Codul Fiscal.

Totodată, informăm că deținătorii semnăturii electronice și/sau mobile pot accesa portalul https://sfs.md/ro/servicii/persoane_fizice și selecta opțiunea vizualizarea impozitului, în baza fișei imobilului și respectiv pot genera desinestătător avizul de plată, vizualiza suma impozitului și imprima avizul pe suport de hârtie.

De asemenea aducem la cunoștință că, în contextul modificărilor la Codul fiscal, începând cu anul 2021 a fost abrogat alin. (2) al art. 282 și nu se mai aplică reducerea de 15% pentru achitarea până la 30 iunie a sumei integrale a impozitului pe bunurile imobiliare calculat.

Onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată direct la oficiile poștale, instituțiile bancare sau online prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice www.mpay.gov.md prin selectarea serviciului „Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare (cu aviz de plată)".

Termenul-limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare, conform art. 282 Cod Fiscal, este 30 iunie 2022!!!

Scutirea la impozitul pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vârstă pensionară, în temeiul art. 283 din Codul fiscal, iar conform Deciziei Consiliului Municipal Chișinău nr. 14/1 din 21 decembrie 2021, scutirea a fost stabilită în mărime de 500 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării imobilului - domiciliu.

Notificăm, de asemenea, că, pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal, avizele de plată pot fi eliberate la sediul Direcției de colectare a impozitelor și taxelor locale (str. 31 August 1989, 63A), la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău