În cadrul Parlamentului ar putea fi creată o comisie specială care va elabora mai multe proiecte de lege privind reforma constituțională

  • 22 Aprilie 2021 16:16
În cadrul Parlamentului ar putea fi creată o comisie specială care va elabora mai multe proiecte de lege privind reforma constituțională

O comisie specială care va elabora mai multe proiecte de lege privind reforma constituțională, ar putea fi creată în cadrul Parlamentului. Decizia a fost aprobată astăzi de Comisia juridică din Legislativ, dar opoziția o critică, fiind de părerea că va bulversa și mai mult situația social-politică. 

Comisia ar urma să propună revizuirea legislației în domeniul constituțional precum Legea privind Curtea Constituțională, Codul jurisdicției constituționale, dar ar putea elabora și un proiect de modificare a Constituției, a anunțat președintele Comisiei juridice, deputatul socialist Vasile Bolea.

El a declarat că proiectul a fost dezbătut în ședința Comisiei juridice și va solicita președintelui Parlamentului ca acesta să fie inclus pe agenda parlamentară la una din următoarele ședințe.

Inițiativa fost calificată drept „butaforică” de membrul Comisiei juridice, deputatul Platformei DA, Dinu Plângău. El a făcut referire la faptul că deja Curtea Constituțională s-a pronunțat în privința dizolvării Parlamentului, iar discuțiile despre modificarea legilor constituționale vor provoca noi dispute în societate.

Amintim că și fostul președinte Igor Dodon a creat o comisie privind modificarea Constituției, care avea drept scop inclusiv sporirea împuternicirilor șefului statului. Noul președinte Maia Sandu a decretat dizolvarea acesteia.

O comisie privind modificarea Constituției a funcționat pe lângă președinție și în anii 2009-2010, dar membrii acesteia nu au putut conveni asupra modificărilor ce urmau a fi operate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău