În Australia urșii koala au fost incluși pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție

  • 13 Februarie 2022 16:49
În Australia urșii koala au fost incluși pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție

Ministrul australian al mediului, Sussan Ley, a declarat că urșii koala au fost incluși pe o listă cu specii aflate pe cale de dispariție în trei regiuni din Australia.

Urșii koala sunt într-un declin rapid în mod special în trei regiuni din Australia, relatează publicația ”The Guardian”.

”Am sporit nivelul de protecție din partea statului pentru aceste animale în New South Wales și Queensland, precum și în Australian Capital Territory, incluzând specia pe lista speciilor care sunt pe cale de dispariție”, a mai declarat ministrul australian al mediului, Sussan Ley.

Totodată, Lay a adăugat că Guvernul intenționează să adopte un program național mult așteptat de refacere a populației de koala. Se menționează faptul că la scăderea drastică a numărului de exemplare din această specie și a altor vietăți a dus reducerea teritoriului habitatului acestora, din cauza incendiilor de pădure și defrișării terenurilor, de dragul urbanizării și a creșterii numărului de terenuri agricole.

În luna iulie 2020, World Wildlife Fund (WWF) a declarat că peste 3 miliarde de animale au murit în Australia, în perioada iunie 2019 – februarie 2020, din cauza incendiilor.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău