Reacția președintelui Ucrainei în urma tentativei de asasinat împotriva unuia dintre consilierii săi

  • 22 Septembrie 2021 13:47
Reacția președintelui Ucrainei în urma tentativei de asasinat împotriva unuia dintre consilierii săi

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reacționat la tentativa de asasinare a prim-asistentului său, Serhi Șefir - transmite RBC.

Potrivit președintelui, care se află în Statele Unite, răspunsul în acest caz va fi unul foarte ferm. "Se presupune că a fost o tentativă de asasinat. Imediat după discursul la Adunarea Generală a ONU mă întorc în capitală. Cine se află în spatele acestui lucru? Sincer, nu știu încă. Ce fel de forțe sunt, interne sau externe? Dar nu le consider forțe, pentru că este o dovadă de slăbiciune să-mi transmiți salutări trăgând din pădure asupra mașinii prietenului meu. Răspunsul, însă, va fi unul ferm" - a declarat președintele ucrainean, menționând că incidentul nu va afecta acțiunile sale politice.

Amintim că mașina prim-asistentului președintelui ucrainean a fost ținta unui atac cu focuri de armă în cursul dimineții de 22 septembrie. 18 gloanțe au lovit mașina, la câțiva kilometri de Kiev. Șoferul automobilului a fost rănit. Poliția a anunțat că a deschis deja un dosar pentru crimă cu premeditare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău