În atenția călătorilor care folosesc Aeroportul Chișinău. Noile măsuri de protecție și prevenție luate de Poliția de Frontieră intră în vigoare de mâine, 1 august

  • 31 Iulie 2022 13:58
În atenția călătorilor care folosesc Aeroportul Chișinău. Noile măsuri de protecție și prevenție luate de Poliția de Frontieră intră în vigoare de mâine, 1 august

Poliția de Frontieră anunță noi măsuri de prevenție și protecție în incinta și în proximitatea Aeroportului Chișinău, care au menirea să asigure securitatea cetățenilor și a statului Republica Moldova.

Astfel, de mâine, 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier.

În acest sens vor fi stabilite coridoare speciale și separate pentru intrare și ieșire din Aeroport.

Se va permite intrarea în Aeroport în baza prezentării tiketului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare.

După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Totodată vor fi antrenate și echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive.

Staționarea în fața Aeroportului va fi interzisă, doar parcarea în locurile special amenajate unde accesul va fi asigurat de către administrația aeroportuară prin controlul și verificarea mașinilor suplimentar. .

Autoritățile precizează că vor fi instituite și alte măsuri suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual și prezentate public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău