În aprilie va fi deschis oficiul de legătură NATO la Chișinău

  • 11 Februarie 2017 12:43
În aprilie va fi deschis oficiul de legătură NATO la Chișinău

Oficiul de legătură NATO va fi deschis la Chișinău în luna aprilie 2017, a anunțat miercuri, 8 februarie, în cadrul ședinței Guvernului, ministrul adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darie.

Acesta a precizat că între timp, Cartierul general NATO a identificat deja persoana care va conduce acest centru la Chișinău. Este vorba despre actualul șef-adjunct al oficiului de legătură NATO din Georgia, Kristina Baleisyte, cetățeană a Lituaniei.

Potrivit lui Lilian Darie în prezent are loc procedura de acreditare a centrului de informare NATO și este căutat un sediu.

Acordul privind deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău a fost semnat de premierul Pavel Filip și secretarul General al Alianței, Jens Stoltenberg, pe 29 noiembrie la Bruxelles. În decembrie anul trecut, Acordul a fost ratificat de parlament și promulgat de fostul președinte Nicolae Timofti.

Președintele Igor Dodon a spus că oficiul de legătură NATO, care ar urma să fie inaugurat în luna aprilie la Chișinău ar putea fi închis după alegerile parlamentare.

În timpul unei conferințe de presă, Igor Dodon s-a exprimat din nou împotriva deschiderii acestui oficiu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău