În ajunul Zilei Pământului, Sigourney Weaver anunță noul documentar ''Secret of the Whales''

  • 21 Aprilie 2021 18:50
 În ajunul Zilei Pământului, Sigourney Weaver anunță noul documentar ''Secret of the Whales''

Cu ocazia Zilei Pământului, marcată în fiecare an pe 22 aprilie, actrița Sigourney Weaver a anunțat noul serial documentar ''Secret of the Whales'', care va fi lansat joi de postul National Geographic, relatează miercuri EFE, preluat de Agerpres,

Sigourney Weaver, care narează acest documentar produs de James Cameron, a asigurat că a fost o plăcere să colaboreze din nou cu celebrul cineast alături de care a filmat "Aliens" (1986) și "Avatar" (2009).

"Să lucrezi alături de James Cameron este mereu stimulant, nu ști la ce să te aștepți de la el, dar știi că nu va fi deloc ușor", a spus actrița într-o conferință video la prezentarea noului documentar "Secret of the Whales".

Actrița și regizorul și-au unit din noul eforturile pentru acest proiect, un serial documentar care pătrunde în adâncurile oceanului pentru a studia viața balenelor.

Sigourney Weaver (New York, 1949) este povestitoarea documentarului produs de Cameron în pauza întreruperii filmărilor la "Avatar 2", primul sequel al celui mai de succes film din istoria box-office-ului american, care și-a încheiat în sfârșit filmările și are prevăzută lansarea în cinematografe de Crăciun în 2022.

În "Secret of the Whales", Weaver prezintă pe un ton natural și uneori ironic viața acestor mamifere marine gigant, grație imaginilor captate în timpul explorării timp de trei ani a apelor Oceanului Arctic și Mării Caraibelor.

Telespectatorii vor putea afla cum funcționează creierul acestor cetacee, care dezvoltă legături familiale similare oamenilor, se călăuzesc prin sunete muzicale și acordă un mare respect generațiilor în vârstă.

Deși Sigourney Weaver este adesea asociată filmelor de science-fiction, numele său este legat și de producții realizate în colaborare cu exploratori celebri, precum Dian Fossey în "Gorillas Revisited" și David Attenborough, alături de care a prezentat o parte din serialul documentar "Planet Earth".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău