În acest weekend în capitală vor avea loc mai multe manifestări cultural artistice

  • 02 Iulie 2021 19:24
În acest weekend în capitală vor avea loc mai multe manifestări cultural artistice

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă și duminică, pe 03 și 04 iulie, a.c., în sectoarele capitalei vor avea loc diverse activități cultural-artistice în aer liber, desfășurate în cadrul Proiectului „Dialog social cu chișinăuienii". Majoritatea evenimentelor sunt programate între orele: 11:00 - 14:00, iar duminică, anumite activități vor dura până la ora 21:00.

Astfel, locuitorii orașului pot să-și petreacă activ weekendul, alegând din diversele manifestări cultural-artistice desfășurate în sectoare: concerte de muzică și dans, concursuri de desene, ateliere de creație, recitaluri de poezie etc. Programul evenimentelor enunțate include și un Festival al tinerilor meșteșugari, care are drept scop promovarea meșteșugăritului și a valorilor naționale în rândul tinerilor.

Totodată, pe data de 03 iunie 2021, în Parcul „Alunelul" se va desfășura un eveniment festiv dedicat cuplurilor longevive din municipiul Chișinău, care au împlinit în acest an 50 sau 60 de ani de la oficierea căsătoriei.

Activitățile sunt organizate de preturile de sector, în colaborare cu subdiviziunile de profil ale Primăriei municipiului Chișinău.

Sâmbătă, 03 iulie 2021

Scările din Parcul „Valea Morilor" - manifestarea cultural - artistică cu genericul: „Sînzienele" - concert susținut de colectivele de copii de la CCC „Floarea Soarelui"; Ansamblul de fluierași „Cimbrișor", conducător Victor Dumbrăveanu; Ansamblul de violoniști, conducător artistic Vlad Crețu; Ansamblul de dans, conducător Igor Tomșa; Ansamblul vocal-instrumental, conducător artistic Valeriu Cataraga; Colaj de melodii, interpret Marina Dumbrăveanu; Recital de poezii, conducător artistic Valeriu Țurcanu.  

Scuarul din strada Kiev, 1 - manifestare cultural-artistică cu genericul: „Ziua Comemorării lui Ștefan cel Mare și Sfânt" - Popas literar. 

Scuarul DETS Ciocana,  strada Alecu Russo, 57 - manifestare cultural-artistică cu genericul: „Dedicație Chișinăului" - concert susținut de Formația „Fulger" a Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială a IGP a MAI, conducător artistic Valentin Palancica.

Parcul „Alunelul" - Eveniment festiv dedicat cuplurilor longevive din municipiul Chișinău (16:30-19:00).

Duminică, 04 iulie 2021

Scuarul „Academiei" - manifestare cultural-artistică cu genericul: „Colorăm vara" - activități artistice cu copiii de la Centrul pentru Copii și Adolescenți  „Politehnic"; Concurs muzical de karaoke; Atelier de pictură realizat cu  elevii CCTCA „ Politehnic"; Concursul desenului pe asfalt; Atelier de  creație la aeromodelism; Recital de poezii CCC „Fantastic".

Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire" din   str. Miron Costin - manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Vie-i forța neamului" -  Concert susținut de formația „Fulger" a Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială a IGP a MAI.

Parcul „Alunelul" - manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Festivalul tinerilor meșteri populari" - Expoziție a tinerilor meșteri populari; Program de concert cu participarea artiștilor profesioniști.

Scuarul DETS Ciocana,  strada Alecu Russo, 57 - manifestare cultural-artistică cu genericul „Petale muzicale" - Concert de muzică și dans susținut de copiii de la Centrul Comunitar pentru Copii și Tineri „Convorbitorul".

Evenimentele enunțate au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului-spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice.

Activitățile vor fi desfășurate cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,7
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:6,17 m/s
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău