În acest sfârșit de săptămână se așteaptă vreme generoasă

  • 12 Noiembrie 2021 16:26
În acest sfârșit de săptămână se așteaptă vreme generoasă

Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână cu temperaturi moderate, caracteristice perioadei, cu cer variabil, preponderent însorit, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit sinopticienilor, sâmbătă, 13 noiembrie, se așteaptă valori termice încadrate între 8-13 grade Celsius, ziua, și între minus 3 – plus 2 grade, noaptea. Pentru mâine, SHS anunță vreme însorită, fără precipitații, notează sursa citată.

Duminică, va fi și mai cald, iar maxima diurnă va ajunge până la 15 grade Celsius. Noaptea, termometrele vor indica valori pozitive, între 3-8 grade de căldură. Conform SHS, în ultima zi de săptămână, se așteaptă și ploi, care vor fi slabe, de scurtă durată, și vor cădea doar în sudul țării.

La sfârșitul acestei săptămâni, în orele nocturne și ale dimineții, se va forma ceață. Vântul va sufla din direcție variabilă, cu viteza de 3-8 m/s.

Totuși, de luni, 15 noiembrie, în toate regiunile țării se va resimți toamna târzie. Maxima termică a zilei se așteaptă a fi de 10 grade, care va scădea treptat, ajungând miercuri până la 7 grade de căldură. Va fi frig și noaptea, mai ales în zona de nord, unde mercurul va coborî până la 8 grade sub zero.

În prima jumătate a lunii noiembrie, pe teritoriul țării are loc încetarea procesului de vegetație a plantelor. La măr, prun, cais, cireș, vișin și păr, în această perioadă se finalizează desfrunzirea.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău