În 40% din troleibuzele din capitală au fost instalate recirculatoare bactericide pentru purificarea aerului

  • 02 August 2022 12:27
În 40% din troleibuzele din capitală au fost instalate recirculatoare bactericide pentru purificarea aerului

Recirculatoarele bactericide, donate de Uniunea Europeană, au fost instalate în 40 la sută din troleibuzele din capitală. Dispozitivele au menirea de a purifica aerul din transportul public, măsură necesară în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19.

Solicitat de agenție, directorul Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Dorin Ciornîi, a menționat că recirculatoarele absorb aerul din mijloacele de transport, îl purifică printr-o lampă bactericidă și îl elimina într-o formă pură.

„Dispozitivele au fost instalate în 70 de troleibuze. Până la 1 septembrie, acestea vor fi plasate în 286 de mijloace de transport. În fiecare troleibuz sunt instalate câte două recirculatoare bactericide. Lucrările au loc pe timp de noapte. În total, RTEC a beneficiat de 572 de dispozitive", a spus Dorin Ciornîi.

Conducerea RTEC a subliniat că purificatoarele vor îmbunătăți calitatea aerului din transportul public. „În contextul pandemiei COVID-19, acestea vor contribui la oferirea unei siguranțe mai mari persoanelor ce folosesc troleibuzele din capitală, întrucât se va minimaliza riscul de infectare”, a menționat Ciornîi.

Dispozitivele au fost achiziționate în cadrul proiectului UE „MOVE IT like Lublin” pentru modernizarea sistemului de transport public al municipiului Chișinău. Acesta prevede un grant în sumă de 3,3 mln de euro, bani acordați de Uniunea Europeană. Inițiativa este implementată de primăria capitalei, în comun cu orașul Lublin din Polonia, transmite MOLDPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:6,17 m/s
Sun
-2
Mon
-1
Tue
-2
Wed
-1
Thu
-1
Arhivă Radio Chișinău