În 2018, an electoral cheie, președintele delegației UE-R.Moldova, îndeamnă Chișinăul să-și respecte angajamentele

  • 24 Ianuarie 2018 23:22
În 2018, an electoral cheie, președintele delegației UE-R.Moldova, îndeamnă Chișinăul să-și respecte angajamentele

Vicepreședintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, eurodeputatul PSD Andi Cristea, îl încurajează pe noul vicepremier responsabil cu portofoliul integrării europene în Republica Moldova, Iurie Leancă, să implementeze reformele asumate de către Chișinău în Acordul de Asociere.

În cadru unei întrevederi cu fostul premier moldovean, cel care a semnat și Acordul de Asociere UE – Republica Moldova, Cristea a amintit că implementarea Acordului de Asociere este esențială în contextul alegerilor parlamentare din acest an din Republica Moldova, informează un comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

“Am avut plăcerea să îi urez la început de an mult succes vicepremierului Leancă, în noua poziție de responsabilitate guvernamentală. Împreună cu domnia sa am prezidat în trecut ședințele Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova. Am transmis un mesaj de încurajare colegilor din executivul de la Chișinău și i-am îndemnat, pe mai departe, să implementeze reformele asumate în Acordul de Asociere, într-un an marcat de alegeri legislative cheie pentru viitorul european al Republicii Moldova”, a afirmat Cristea, care este și președintele Delegației la Comitetul parlamentar de Asociere UE-Moldova.

În cursul întâlnirii, cei doi oficiali au trecut în revistă evoluțiile din ultimele luni în ceea ce privește implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova și au analizat elementele de interes pentru cooperarea comună – în special agenda Parlamentului European, dosarul Asistenței Macrofinanciare oferite de UE, situația politică internă, realizarea reformelor asumate, mai ales cele din domeniul reformei justiției și consolidarea sistemului bancar.

”Am salutat cu satisfacție recentele investiții europene, realizate de o bancă din Romania, în domeniul bancar de peste Prut și progresul înregistrat privind interconectarea rețelelor de gaze naturale și energie electrică cu Uniunea Europeana, prin România. În luna aprilie a acestui an o delegație a Comisiei pentru politica externă a Parlamentului European va vizita Chișinăul, expresie a sprijinului constant al instituției europene față de procesul de apropiere al Republici Moldova de valorile democrației de tip European. Cu această ocazie va avea loc și ședința Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova.” a mai spus Andi Cristea la finalul întrevederii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău