În 102 centre de plasament pentru refugiați sunt libere aproape cinci mii de locuri

  • 19 Martie 12:53
În 102 centre de plasament pentru refugiați sunt libere aproape cinci mii de locuri

În Republica Moldova sunt aprobate 102 centre de plasament temporar pentru refugiați, cu o capacitate totală de 9245 locuri, dintre care sunt ocupate 4270 locuri (46%), precizează un comunicat de presă al Guvernului. Din cele 102 de centre de plasament, 49 au fost create de autoritățile publice locale raionale, 16 de direcțiile de profil ale municipiului Chișinău, 19 de instituții de învățământ, 10 de organizații necomerciale, 4 de întreprinderi de stat și 2 de primării, transmite IPN.

Începând cu 27 februarie, în Republica Moldova au intrat 147 de loturi de ajutoare umanitare, cu o greutate totală de 1088 tone și în valoare de 103 milioane de lei. Principalele țări donatoare sunt Germania, România, Italia, Elveția și Franța. Trei sferturi din loturi au fost recepționate de societatea civilă și organizațiile internaționale.

Prin dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale, pentru finanțarea centrelor de plasament au fost alocați 5 milioane de lei Ministerului Muncii și Protecției Sociale (pentru centrele create de organizațiile necomerciale și instituțiile publice) și 21,3 milioane de lei autorităților publice – consiliilor raionale, UTAG și municipiilor Bălți și Chișinău.

Și diaspora moldovenească ajută refugiații ucraineni. Aceasta a donat 9 loturi cu o greutate totală de 21,4 tone. Donațiile au fost sortate și distribuite către autoritățile locale și centrele de plasament.

Informațiile despre produsele intrate, distribuite și disponibile pe stoc sunt actualizate zilnic. Centrele de plasament pot solicita produse prin platforma UAHelp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,74
Cer fragmentat
Umiditate:66 %
Vint:5,66 m/s
Sat
25
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău