Importul de gaz românesc scade dependența față de Rusia

  • 04 Martie 2015 18:32
Importul de gaz românesc scade dependența față de Rusia

Președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova susține că exportul de gaz românesc spre Republica Moldova este o victorie pentru cetățeni

Președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, Andi Cristea, susține că exportul de gaz românesc spre Republica Moldova crește securitatea energetică peste Prut, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de aparatul europarlamentarului.

„Prin scăderea dependenței față de Federația Rusă, într-un context regional complicat, s-a reușit și o victorie geopolitică de moment. Victoria cu adevărat importantă ține însă de continuarea reformelor pro-europene de către Guvernul de la Chișinău, calea europeană fiind singura viabilă pentru asigurarea stabilității, prosperității și securității”, a declarat europarlamentarul, menționând că este importantă în continuare finalizarea căii de aprovizionare spre Chișinău.

Pe parcursul anului 2015, în Republica Moldova va fi livrat peste un milion de metri cubi de gaze din România, la un preț de 1010 lei românești (peste 4000 lei moldovenești) pentru 1000 de metri cubi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău