IMPORTANT | Vot UNINOMINAL și deputați din diaspora în Parlament – inițiativă legislativă anunțată de Plahotniuc

  • 06 Martie 2017 11:47
IMPORTANT | Vot UNINOMINAL și deputați din diaspora în Parlament – inițiativă legislativă anunțată de Plahotniuc

Partidul Democrat a anunțat astăzi că va sprijini și va promova modificarea sistemului electoral prin introducerea votului uninominal la alegerile parlamentare. Liderul PDM Vlad Plahotniuc, care a anunțat decizia, a declarat că acest sistem ar rezolva mai multe probleme, printre care și traseismul politic al deputaților, precum și responsabilitatea acestora față de cetățeni.

Una din inițiative prevede posibilitatea revocării mandatului deputaților, înainte de expirarea acestuia, în cazul în care parlamentarii nu-și respectă promisiunile electorale.

O altă inițiativă ține de acordarea dreptului diasporei de a-și alege propriii deputați în Parlament.

Vlad Plahotniuc a declarat că PDM va înregistra acest proiect în Parlament, după care îl va trimite spre expertizare Comisiei de la Veneția.

Reprezentanții Partidului Democrat vor iniția o campanie de colectare de semnături în susținerea proiectului, a mai anunțat Vlad Plahotniuc.

Amintim că, săptămâna trecută, liderii câtorva partide de opoziție au criticat intenția Partidului Democrat de a modifica sistemul electoral, afirmând că acesta este elaborat cu scopul de a menține această formațiune la guvernare.

Citiți și: Votul uninominal propus de PD, criticat de opoziție 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău