Implicat într-un proces de paternitate, Julio Iglesias se va supune unui test ADN doar la decizia judecătorului

  • 22 Mai 2019 16:39
Implicat într-un proces de paternitate, Julio Iglesias se va supune unui test ADN doar la decizia judecătorului

Cântărețul spaniol Julio Iglesias se va supune unui test ADN pentru a i se confirma paternitatea solicitată de presupusul său fiu Javier Sánchez-Santos, doar dacă judecătorul care se ocupă de acest caz în orașul Valencia decide să continue procesul considerând oportun acest aspect, având în vedere că această cauză a mai fost judecată, relatează miercuri EFE, preluat de Agerpres.

Completul de judecată va analiza la 30 mai solicitarea de recunoaștere a paternității depusă de presupusul fiu al Iglesias, Javier Sánchez-Santos, care a făcut a treia cerere în decurs de 28 de ani.

"Considerăm că acest caz a fost deja supus mai multor proceduri anterioare, în total trei: două la Valencia (1991 și 1992) și unul la Marbella în 2004", a declarat avocatul cântărețului, Fernando Falomir.

"Noutatea de data aceasta este o probă genetică - pe care avocatul lui Sánchez-Santos a obținut-o prin intermediul unui detectiv la Miami (SUA), din resturile menajere ale lui Julio José, fiul lui Julio Iglesias -, însă noi punem în chestiune atât modul în care a fost obținută proba, precum și analizarea acesteia", a precizat avocatul lui Iglesias.

În opinia sa, "jurisprudența este limitată în admiterea unei astfel de probe în procesele civile" și recunoaște că este greu de înțeles cum, în cadrul unei legislații care protejează datele personale, se poate ajunge la obținerea unei probe de ADN fără consimțământul sau autorizația clientului.

Avocatul admite că judecătorul i-a cerut lui Julio Iglesias să furnizeze o astfel de probă, cu "toate garanțiile judiciare", însă apărarea a cerut să se aștepte să se afle dacă actuala cauză va fi sau nu continuată.

"Dacă judecătorul decide continuarea procesului și judecarea cauzei, atunci clientul meu se va supune unei astfel de test ADN", cu toate garanțiile juridice necesare, a precizat Falomir.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău