Impactul protestelor de la Kiev asupra relațiilor moldo-ucrainene

  • 19 Februarie 2014 15:18
Impactul protestelor de la Kiev asupra relațiilor moldo-ucrainene

Situația în Ucraina este tot mai complicată după reluarea violențelor, iar în prezent încă nu este clar ce finalitate vor avea evenimentele de la Kiev, a menționat ambasadorul moldovean în Ucraina, Ion Stăvilă.

Situația din Ucraina, în urma escaladării tensiunilor dintre puterea și opoziția de la Kiev este dificilă, dar aceasta nu afectează relațiile Republicii Moldova cu Kievul și procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, a declarat postului nostru de radio ambasadorul moldovean în Ucraina, Ion Stăvilă. În același timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis o atenționare de călătorie în țara vecină. 

Situația în Ucraina este tot mai complicată după reluarea violențelor, iar în prezent încă nu este clar ce finalitate vor avea evenimentele de la Kiev, a menționat ambasadorul moldovean în Ucraina, Ion Stăvilă. El a declarat că situația din țara vecină nu va afecta relațiile economice și politice cu Chișinăul și nici procesul de europenizare a țării noastre.

Referindu-se la evoluția situației din Ucrina, Ion Stăvilă a declarat că experții și politicienii de la Kiev vorbesc despre două scenarii, inclusiv despre riscul continuării violențelor.

Chiar dacă situația plitică de la Kiev este diferită de cea de la Chișinău, implicarea unor forțe politice importante din exterior în această regiune poate provoca situații cu urmări tragice și în Republica Moldova, consideră expertul Cornel Ciurea.

Ministerul de Externe de la Chișinău recomandă cetățenilor moldoveni care călătoresc în Ucraina să evite zonele în care au fost înregistrate violențe, în special orașul Kiev.

Protestele antiguvernamentale au început în Ucraina la sfârșitul lunii noiembrie, când puterea de la Kiev a anunțat că renunță la semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău