Imnul României, interpretat de zeci de artiști conduși de naistul Nicolae Voiculeț în apropierea Crucii Eroilor de pe Vârful Caraiman

  • 29 Iulie 2020 16:26
Imnul României, interpretat de zeci de artiști conduși de naistul Nicolae Voiculeț în apropierea Crucii Eroilor de pe Vârful Caraiman

Imnul României a fost interpretat, miercuri, de zeci de artiști conduși de naistul Nicolae Voiculeț la peste 2.000 de metri altitudine, în apropierea Crucii Eroilor de pe Vârful Caraiman, sute de persoane, între care autorități și turiști, participând la acest eveniment unicat organizat de Ziua Națională a Imnului, scrie Agerpres.

Șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Liviu Coman, a declarat, pentru AGERPRES, că peste o sută de turiști au fost prezenți pe platoul din apropierea Crucii Caraiman, unde zeci de artiști conduși prin acorduri de nai de artistul Nicolae Voiculeț, dar și aproximativ 70 de jandarmi din Prahova și Brașov au interpretat imnul național și alte cântece patriotice.

Participanții au purtat drapelul național și chiar au afișat un tricolor de mari dimensiuni, unii cântând cu mâna la inimă, iar alții cu privirea îndreptată spre cer, artistul NicolaeVoiculeț declarând, anterior, că pentru el imnul național este "o rugăciune în memoria celor care și-au dat viața pentru România".

Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, denumită oficial Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, este un monument istoric situat în Munții Bucegi. Acesta este de forma unei cruci latine, având o înălțime de 39,3 metri și a fost construit între anii 1924-1928 în apropiere de Vârful Caraiman, la altitudinea de 2.291 m, pentru a cinsti memoria celor 30.000 de militari români căzuți în luptele de pe Valea Prahovei, în Primul Război Mondial. În anul 2013, acest monument a fost desemnat, de Guinness World Records, ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.

Evenimentul, care face parte din turneul național D.O.R. (Dumnezeu Ocrotește România), inițiat de artist, a fost organizat de Asociația Culturală "Nicolae Voiculeț", cu sprijinul Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Român, al Primăriei orașului Bușteni și al Jandarmeriei Române. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău