Imagini emoționante din Croația. Câinii încă își așteaptă stăpânii lângă casele prăbușite după cutremurele devastatoare

  • 01 Ianuarie 2021 17:59
Imagini emoționante din Croația. Câinii încă își așteaptă stăpânii lângă casele prăbușite după cutremurele devastatoare

Croația suferă, după trei zile în care a fost zguduită de cutremure. Două orașe au fost grav afectate, șapte oameni au murit. Sunt zeci de răniți, iar echipele de salvare au făcut eforturi supraomenești pentru scoaterea lor de sub dărâmături. Afectate au fost și animalele, imagini emoționante cu mai mulți câini așteptând întoarcerea stăpânilor fiind făcute publice, relatează Digi24.ro.

În imagini se văd câinii care își așteaptă încă stăpânii, lângă casele prăbușite sau pe mormanele de cărămizi.

Durerea animalelor a fost surprinsă de televiziunea croată N1 în satul Magiske Poljane.

Imaginile VIDEO AICI

Cutremurele au zguduit Croația trei zile la rând. În Petrinja nu mai există nicio clădire care să nu fi fost avariată. O fețiță de 12 ani a murit sub dărâmături. Jurnaliștii croați spun că vecinii au încercat 40 de minute să o resusciteze pe micuță, dar nu au mai putut face nimic pentru ea.

Filmul ultimelor zile este dramatic în Croația. Un cutremur de 5,2 a lovit luni dimineață regiunea Petrinja - Sisak. Au urmat șase cutremure cu magnitudini cuprinse între 4 și 5 grade. Apoi, marți, a urmat cutremurul de 6,4, iar miercuri alte două seisme de intensitate medie.

În multe orașe, oamenii au stat în stradă ore în șir, până când autoritățile i-au anunțat că este sigur să intre în case.

Acum, Croația așteaptă ajutorul vecinilor și al Uniunii Europene care au anunțat că vor pune umărul la reconstrucția orașelor distruse.

Sursa: DIGI24

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău