Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan, unde în unele zone zăpada depășește 5 metri / Data la care s-ar putea deschide Transfăgărășanul

  • 12 Mai 2023 13:12
Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan, unde în unele zone zăpada depășește 5 metri / Data la care s-ar putea deschide Transfăgărășanul

Drumarii au început deszăpezirea Transfăgărășanului, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, unde în unele zone stratul de zăpadă atinge cinci-șase metri și estimează că drumul ar putea fi deschis circulației la jumătatea lunii iunie, mai devreme față de termenul obișnuit, de 1 iulie, transmite hotnews.ro.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a anunțat că a început deszăpezirea Transfăgărășanului pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac și a publicat pe Facebook imagini.

Conform reprezentanților DRDP Brașov, iarna prelungită și vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenția utilajelor, stratul de zăpadă depășind în unele locuri 5-6 metri grosime.

- „Avem o cantitate de zăpadă mare, după cum vedeți, puțin mai mare decât anul trecut, am mobilizat deja două freze și o volă cu care încercăm să redăm traficului acest sector de drum, la fel ca anul trecut, și anume în data de 15 iunie.

- Nu e o promisiune, însă încercăm să ne ținem de acest termen dacă condițiile meteo ne vor ajuta și dacă nu va mai ninge”, a spus directorul regional al DRDP Brașov, Tudor Duțu, precizând că pe Transfăgărășan a nins și joi seară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău