Iluzia unor alegeri. Regimul separatist de la Tiraspol își alege liderul: nu există prag electoral și nici concurenți pentru Krasnoselski (AUDIO)

  • 12 Decembrie 2021 13:13
0%
00:00:00
00:00:00

În regiunea separatistă transnistreană astăzi are loc un scrutin pentru alegerea așa-zisului președinte al republicii nerecunoscute. Doi pretendenți concurează pentru această funcție - actualul lider separatist Vadim Krasnoselski și Serghei Pânzari, considerat un concurent formal și necunoscut. Jurnalista Irina Tăbăranu, care urmărește evoluțiile din regiunea transnistreană, susține că este creată iluzia unor alegeri. Nu există prag electoral și nici concurenți pentru actualul lider separatist, Vadim Krasnoselski, constată jurnalista, în cadrul emisiunii Noi și Europa, realizată de Cristina Popușoi la Radio Chișinău:

„S-a încercat crearea unei iluzii, a faptului că oamenii din regiune ar avea din ce să aleagă. Înainte de acest scrutin, cei care fac legea acolo, au încercat să elimine orice pericol pentru regim. În regiune, nu există un prag electoral, prezența la vot fiind irelevantă pentru validarea alegerilor. Pentru ca alegerile să fie considerate valide, unul din cei doi candidați ar trebui să ia mai mult de 50%. Singurul contracandidat notabil al actualului președinte, Oleg Horjan, se află în prezent în detenție, nefiind apt, conform regulamentului, să participe. Respectiv, rezultatele scrutinului sunt destul de previzibile. Este foarte interesant faptul că actualul președinte nu are un program electoral, fiind sigur că o să câștige. Acesta a decis să nu promită nimic. Sloganul tuturor campaniilor electorale din regiune a fost că salvarea vine de la Moscova. Regimul Sheriff nu ar fi lăsat pe cineva care are o altă părere să candideze pentru această funcție”.

Autoritățile constituționale de la Chișinău nu recunosc acest proces și îl consideră o sfidare la adresa suveranității Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău