Ilan Șor are un nou avocat și acesta cere recuzarea completului de judecată, în ședința de astăzi la Cahul (ZDG)

  • 25 Iulie 2019 12:15
Ilan Șor are un nou avocat și acesta cere recuzarea completului de judecată, în ședința de astăzi la Cahul (ZDG)

Astăzi, 25 iulie, are loc ședința de judecată la Curtea de Apel Cahul în dosarul Șor, în cadrul căreia judecătorii ar trebui să se pronunțe asupra solicitării Procuraturii Anticorupție (PA) de a emite un mandat de arestare pe numele deputatului.

ZdG scrie că un nou avocat contractat de Ilan Șor pentru a-i reprezenta interesele în acest dosar, Vadim Banaru, a depus astăzi o cerere de recuzare a completului de judecată care examinează dosarul la CA Cahul. Completul de judecată este format din magistrații Evghenii Dvurecenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă, iar instanța urmează să se pronunțe asupra cererii de recuzare.

PA a cerut eliberarea unui mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor și anunțarea acestuia în căutare internațională la 26 iunie, pe motiv că acesta nu s-a prezentat în ședința programată în acea zi la CA Cahul, deși se afla sub control judiciar.

Se întâmpla după două săptămâni în care Ilan Șor nu a mai apărut în spațiul public și după ce în presă s-a vehiculat că încă la 14 iunie, în ziua în care PDM a plecat de la guvernare, acesta ar fi părăsit R. Moldova cu un avion privat.

Pe motiv că nici avocații săi nu s-au prezentat la 26 iunie în ședință, s-a decis acordarea unui avocat din oficiu, care a solicitat timp pentru a face cunoștință cu materialele dosarului. Respectiv, o nouă ședință a fost programată pentru 19 iulie. Nici aceasta însă nu a avut loc. De această dată, motivul a fost că unul dintre magistrații din completul de judecată s-ar afla în concediu medical.

sursa:ZDG

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău