Ilan Shor își păstrează funcția de primar

  • 05 Iulie 2016 17:35
Ilan Shor își păstrează funcția de primar

Consiliul orășenesc Orhei a respins marți, 5 iulie, demersul Procuraturii Anticorupție privind suspendarea provizorie din funcție a primarului Ilan Shor.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în lipsa unei reglementari clare privind procedura de suspendare provizorie din funcție în cazul primarului, Procuratura anticorupție va verifica posibilitatea contestării deciziei consiliului orășenesc Orhei în instanța de judecată.

Ilan Shor a fost reținut acum două săptămâni, fiind învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii. Judecătoria Buiucani a eliberat pe numele acestuia un mandat de arest pentru 30 de zile, iar Curtea de Apel a respins săptămâna trecută demersul avocaților, care au cerut ca Ilan Shor să fie cercetat în stare de libertate. 

Ieri, consilierii majoritari din Consiliul orășenesc Orhei au amenințat cu proteste de amploare, pe care spun că le vor organiza până la eliberarea lui Ilan Shor din arest.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău