IGSU oferă detalii privind situația de la blocul din sectorul Râșcani unde a avut loc explozia

  • 09 Octombrie 2018 09:14
IGSU oferă detalii privind situația de la blocul din sectorul Râșcani unde a avut loc explozia

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne anunță că pe bulevardul Moscova 11/5 continuă activitatea celulei de criză.

Astfel, pentru lichidarea consecințelor situației excepționale sunt antrenați peste 100 de reprezentanți ai IGSU, Inspectoratului General de Poliție, Departamentului Trupelor de Carabinieri, dar și membri ai autorităților publice locale. IGSU continuă deblocarea plitelor de beton și demontarea fragmentelor construcțiilor care au avariat apartamentele de la etajele 14, 15 și 16 a scării nr.6.

„În curtea blocului funcționează un cort instalat de IGSU, unde voluntarii donează bunuri de primă necesitate. Conform informației Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale la Spitalul  Feroviar din mun. Chișinău s-au adresat și au fost cazați temporar 18 oameni evacuați din scara afectată de explozie. La Institutul de Medicină Urgentă mai rămân a fi internate 3 persoane traumatizate, dintre care și un angajat al IGSU”, informează un comunicat al instituției. 

Amintim că patru persoane și-au pierdut viața în urma unei deflagrații produse într-un bloc de pe bulevardul Moscovei din sectorul Râșcani al Capitalei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău