IGSU monitorizează situația în contextul măririi debitului de apă deversat din lacul de acumulare Dnestrovsck

  • 24 Noiembrie 12:20
IGSU monitorizează situația în contextul măririi debitului de apă deversat din lacul de acumulare Dnestrovsck

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din lacul de acumulare Dnestrovsck, în perioada 24 - 27 noiembrie 2022 se va atesta o creștere a nivelului apei în râu. În acest condiții este posibilă ieșirea apei în luncă și inundarea terenurilor agricole.

Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsck la moment deversează 2200 m3/s. Digurile de protecție pe râul Nistru au fost proiectate pentru un debit de 2400-2600 m3/s.
 
IGSU împreună cu Serviciul Hidrometeorologic de Stat monitorizează atent situația. Postul de monitorizare de la Naslavcea a indicat un nivel constant a apei în râul Nistru pe 24 noiembrie în intervalul orelor 09:00 - 11:00. În acest sens, Inspectoratul este în permanentă conlucrare cu autoritățile
 
Ministerului Mediu, iar serviciile Ministerului Afacerilor Interne monitorizează permanent situația pe toată lungimea râului Nistru, în vederea prevenirii riscului de inundații.
 
Momentan situația nu indică nici un pericol pentru gospodăriile și casele oamenilor, se arată în comunicat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
0,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Fri
1
Sat
2
Sun
2
Mon
0
Tue
-1
Arhivă Radio Chișinău