IGSU informează că drumuri blocate nu sunt, iar salvatorii continuă să pompeze apa din gospodăriile oamenilor

  • 15 Septembrie 15:35
IGSU informează că drumuri blocate nu sunt, iar salvatorii continuă să pompeze apa din gospodăriile oamenilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) informează că potrivit situației de la ora actuală, drumuri blocate nu sunt, iar salvatorii au intervenit pe 16 adrese pentru pomparea apei din gospodăriile oamenilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cele mai multe apeluri au fost înregistrate în zona centrală a Republicii Moldova, unde oamenii au solicitat ajutor pentru a evacua apele din subsoluri și gospodării.

În continuare, situația din țară este monitorizată, în special în localitățile afectate de precipitații din raioanele Leova și Cantemir. Totodată specialiștii monitorizează digurile din localitățile Romanovca și Seliște, Leova, unde și la această oră se întreprind acțiuni de pompare de capacitate înaltă”, menționează IGSU.

În acțiuni de lichidare a consecințelor inundațiilor sunt antrenați 1.896 de angajați MAI cu 328 unități de tehnică.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) în intervalul 15 septembrie ora 07:00 - 16 septembrie 05:00, pe arii extinse se prevăd ploi puternice însoțite de descărcări electrice, (cantități de apă de 50-60 l/m2). Se vor semnala intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

Oamenii sunt îndemnați să urmărească informațiile privind prognoza meteo, conducătorii să evite deplasările cu mijloacele de transport pentru a nu rămâne blocați în puhoaie și a evita riscul de producere a accidentelor în condiții meteo nefavorabile.

În cazul în care oamenii au rămas blocați pe trasee în propriile autovehicule, aceștia sunt rugați să comunice de urgență situația Serviciului 112 și să asculte cu atenție îndemnurile autorităților, pentru ca echipele specializate să poată interveni rapid. În condiții de precipitații abundente, autoritățile recomandă să fie sistate toate activitățile publice în masă pentru a evita expunerea oamenilor la riscuri climaterice. În continuare toate serviciile specializate pentru gestionarea situației sunt în alertă și activează pentru înlăturarea consecințelor precipitațiilor abundente.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău