IGSU: În această vară s-au înregistrat cele mai puține cazuri de înec din ultimii 5 ani

  • 08 Septembrie 2023 12:37
IGSU: În această vară s-au înregistrat cele mai puține cazuri de înec din ultimii 5 ani

În perioada estivală a acestui an s-a atestat cel mai mic indice de mortalitate în urma incidentelor pe apă. O sută patruzeci de persoane au fost salvate de la înec, iar în urma activităților de prevenire realizate au fost informați despre riscurile de scăldat în locuri neautorizate peste 127 mii de oameni.

Potrivit IGSU, în lunile mai-septembrie 2023 s-a atestat cel mai mic indice de mortalitate în urma incidentelor în bazinele acvatice, în comparație cu ultimii 5 ani. În această perioadă, pe teritoriul Republicii Moldova 56 de persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice, inclusiv nouă minori, cu peste 20% mai puțin decât anul trecut, comunică MOLDPRES.

Campania de prevenire a înecurilor în perioada estivală a fost organizată în toate raioanele din nordul, centrul și sudul țării. Salvatorii, polițiștii și carabinierii au mers prin localități și pe plaje, unde au vorbit oamenilor despre măsurile de securitate și regulile de comportament în timpul scăldatului și au evidențiat principalele riscuri pentru cetățeni în prejma bazinelor acvatice.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău