IGSU a recepționat un nou lot de ajutoare umanitare din partea Statelor Unite al Americii

  • 13 Septembrie 2022 15:39
IGSU a recepționat un nou lot de ajutoare umanitare din partea Statelor Unite al Americii

Astăzi, 13 septembrie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a MAI a recepționat un nou lot de ajutoare umanitare din partea Statelor Unite al Americii pentru Republica Moldova, în susținerea și suportul persoanelor refugiate din Ucraina. Ceremonia de transmitere a lotului a fost desfășurată la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de pe strada Gheorghe Asachi 69 din municipiul Chișinău.

La eveniment au participat Secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Kent D. Logsdon și șeful IGSU, Alexandru Oprea.
 
„Astăzi asistăm la un gest de mărinimie din partea poporului american care vine să sprijine nu doar necesitățile noastre, dar și nevoile cetățenilor străini care se află în dificultate din cauza războiului din țara vecină. Suntem recunoscători Ambasadei care a făcut tot posibilul ca acest ajutor să ajungă la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Acest schimb reciproc de cooperare vine să favorizeze nu doar țara noastră și Ministerul Afacerilor Interne, dar și să favorizeze, pe plan internațional, intensificarea și întărirea capacității de reacționare la situații de criză și de urgență”, a menționat Secretarul general, Serghei Diaconu.
 
„În aceste timpuri dramatice, țara dumneavoastră a realizat un lucru extraordinar pentru refugiații din Ucraina, a oferit siguranță, alinare și ospitalitate persoanelor aflate în nevoie. Noi sperăm că ajutorul nostru va contribui la condiții de trai mai bune și mai confortabile persoanelor care au fost nevoite să-și părăsească locul de trai. Doresc să vă mulțumesc pentru ceea ce faceți spre binele țării și comunității voastre”, a declarat Excelența Sa Kent D. Logsdon, Ambasador al SUA în RM.
 
Șeful IGSU, Alexandru Oprea a adus sincere mulțumiri și recunoștință poporului american pentru sprijinul acordat în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. Totodată, a menționat, că din 24 februarie salvatorii în comun cu colegii din alte subdiviziuni ale MAI sunt la datorie în acordarea sprijinului oamenilor care fug din calea războiului, iar această donație ne va ajuta să fim mai bine pregătiți. Șeful Inspectoratului, a subliniat, că de-a lungul timpului IGSU a reușit să dezvolte un parteneriat strategic și durabil cu autoritățile Guvernului SUA.
 
Lotul de ajutoare umanitare, estimat în suma de 1 628 489 de dolari, este constituit din 9 containere cu peste 7000 de bunuri (corturi, paturi pliante, perne, cearșafuri, pături, etc.) și vor fi repartizate de către IGSU conform destinației. Acesta reprezintă a doua parte a asistenței umanitare oferită de Statele Unite al Americii, prima parte a lotului fiind oficial donată către IGSU, la data de 13 aprilie 2022.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău