IGSU a lansat o campanie de prevenire a incendiilor în ajunul sărbătorilor pascale

  • 19 Aprilie 2022 11:58
IGSU a lansat o campanie de prevenire a incendiilor în ajunul sărbătorilor pascale

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a lansat astăzi Campania de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor de Paști, comunică MOLDPRES.

În cadrul campaniei, angajații IGSU vor veni cu recomandări și atenționări în adresa responsabililor lăcașelor de cult, care sunt rugați să respecte regulile antiincendiare, în special în Noaptea Învierii, precizează sursa citată

Pompierii atenționează și asupra exploatării sobelor și coșurilor de evacuare a fumului, amenajarea unor locuri speciale pentru lumânări, dar și prudență maximă la utilizarea focului deschis.

De asemenea, specialiștii avertizează că lăcașele de cult trebuie să fie dotate cu mijloace de stingere, iar căile de acces pentru autospecialele de intervenție să fie menținute libere. Totodată, în vederea prevenirii incendiilor se interzice suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea mai multor consumatori decât cei prevăzuți pentru instalația respectivă.

Totodată, responsabilii din lăcașele de cult trebuie să afișeze în locuri vizibile schemele de evacuare cu indicarea inscripției “În caz de urgență apelați 112”.

Activitățile de prevenire în cadrul Campaniei desfășurate de IGSU în ajunul sărbătorilor de Paști urmează a fi realizate în toate lăcașele de cult din Republica Moldova.

Conform datelor IGSU, anterior, angajații instituției au ajuns cu recomandări în 1492 de lăcașe de cult, fiind instruiți 1892 de slujitori și înmânate 2984 de atenționări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău