Igor Popa: Vlad Filat a suferit un ”mic accident”

  • 16 Martie 2016 13:34
Igor Popa: Vlad Filat a suferit un ”mic accident”

Ședința de judecată în cazul fostului premier Vlad Filat, programată pentru astăzi, a fost din nou amânată.

Potrivit procurorului Adriana Bețișor, liderul PLDM urmează să fie suspus unor investigații medicale, după ce la 15 martie a acuzat dureri de cap. Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a menționat că ex-premierul a suferit un ”mic accident” în timp ce se afla în celula penitenciarului nr.13, unde este reținut, și că s-ar fi lovit la cap. Igor Popa a precizat că Vlad Filat urmează a fi escortat astăzi la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău, unde va fi examinat de către un consiliu medical.

„A avut loc un mic accident și Vlad Filat urmează a fi examinat de medicii de la Institutului de Neurologie și Neurochirurgie de pe strada Korolenko. După ce medicii de acolo vor veni cu concluziile lor, atunci voi veni cu informații noi”, a spus Igor Popa.

În lipsa lui Vlad Filat, magistrații de la Judecătoria Buiucani au examinat cererea avocaților săi, care susțin că acestuia i-ar fi încălcat accesul liber la justiție. Astfel Curtea Constituțională urmează să examineze dacă fostul premier este menținut în arest în baza unei norme care a fost declarată neconstituțională la începutul anului curent.

”În termen de 15 zile, Curtea Constituțională urmează să pună pe rol spre examinare acest dosar. După ce va fi stabilită data la care va fi examinat dosarul, o să ne vedeți acolo, într-o ședință publică”, a afirmat Igor Popa.

Totodată, Adriana Bețișor a declarat că în paralel va continua judecarea în fond a cauzei, următoarea ședință fiind programată pentru joi, 17 martie.

„Pentru ziua de mâine este programată următoarea ședință, începând cu ora 10.30. Asta în caz că nu vor interveni motive de boală din partea inculpatului. Curtea Constituțională o să facă investigațiile în măsura competențelor, iar ședințele de judecată vor avea loc în paralel”, a precizat Adriana Bețișor.

Fostul premier Vlad Filat, arestat acum cinci luni, a transmis ieri un mesaj în care susține în continuare că arestarea sa ar fi o înscenare.

Amintim că Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie, imediat după ridicarea imunității sale de deputat în plenul Parlamentului. El este cercetat într-un dosar de corupție și trafic de influență.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău