Igor Munteanu: Vom cere audierea în plen a ministrului de externe

  • 07 Februarie 2020 12:29
Igor Munteanu: Vom cere audierea în plen a ministrului de externe

Deputatul fracțiunii „ACUM Platforma DA”, Igor Munteanu a declarat pentru Radio Chișinău că va cere audierea în Parlament a ministrului de Externe Aureliu Ciocoi pentru că acesta a justificat politica intervenționistă a Federației Ruse și a neglijat interesul național al Republicii Moldova.

Potrivit fostului ambasador în SUA, Igor Munteanu, Rusia a susținut forțele separatiste pentru a crea un conflict prin care să influențeze politicile externă și internă ale Chișinăului. Interesul Rep. Moldova trebuie să fie reintegrarea pașnică, însă, unii oficiali încearcă o federalizare pe ascuns, atenționează  deputatul.

„Războiul pe care l-am avut în 1992 a fost generat de o mișcare separatistă influențată de Moscova, cu instrumentarul militar al armatei a 14-a care a fost folosită de separatiști cu scopul de a distruge statalitatea Republicii Moldova. Vom cere la următoarele ședințe ale Parlamentului clarificarea unor situații care nu pot fi amânate, inclusiv în legătură cu aceste declarații care sunt simbolice, dar demască prioritățile de politică externă.”, a declarat Igor Munteanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău