Igor Munteanu, îngrijorat de situația privind concesiunea Aeroportului Chișinău și de metodele de întoarcere a acestuia în proprietatea statului

  • 21 Iulie 2020 18:56
Igor Munteanu, îngrijorat de situația privind concesiunea Aeroportului Chișinău și de metodele de întoarcere a acestuia în proprietatea statului

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul finanțelor publice, Igor Munteanu, este îngrijorat de situația privind concesiunea Aeroportului Chișinău și de metodele de întoarcere a acestuia în proprietatea statului.

 

Igor Munteanu amintește despre "compania concesionară "Avia Invest" ccare s-a adresat la Curtea de Arbitraj de la Stockholm, după ce Agenția Proprietății Publice a reziliat contractul de concesiune în baza neexecutării angajamentelor", transmite INFOTAG.

Totodată, el a subliniat că "Procuratura Generală al RM încă nu a pornit o cauză penală în legătură cu încălcările care au fost comise în timpul concursului de concesionare".

"Poate că lipsa progresului în această direcție are motive obiective, dar procurorul general trebuie să înțeleagă că munca în privința dovezilor de încălcare va deveni un element-cheie în dosarul judiciar. Nu cred că Procuratura Generală nu înțelege acest lucru", a spus deputatul.

Potrivit lui, în același timp are loc tergiversarea examinării "acțiunii civile", ceea ce "ridică multe întrebări".

"De ce sistemul justiției din Moldova evită posibilitatea de a asculta părțile, martorii. Toate acestea nu sunt pur și simplu așa", a spus politicianul de opoziție.

El a menționat, de asemenea, că decizia Guvernului de a reduce taxa aeroportuară "contravine contractului și poate juca un rol negativ" în arbitrajul internațional.
 
"Avia Invest" a estimat pretențiile față de Moldova la 900 mil. de euro și a menționat că, "într-o astfel de situație, aeroportul se poate întoarce într-adevăr la stat, dar va fi foarte scump".
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău