Igor Munteanu: În cadrul vizitei lui Igor Dodon la Comrat, unii cetățeni au primit plicuri cu bani. Au fost sesizate ANI și Procuratura Anticorupție

  • 28 Iulie 2020 13:10
Igor Munteanu: În cadrul vizitei lui Igor Dodon la Comrat, unii cetățeni au primit plicuri cu bani. Au fost sesizate ANI și Procuratura Anticorupție

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu a anunțat că, la 15 iulie curent, a sesizat Autoritatea Naționașă de Integritate și Procuratura Anticorupție asupra faptului transmiterii unor importante sume bănești unor cetățeni din or.Comrat, în contextul vizitei președintelui I.Dodon în regiunea găgăuză, urmată de alte vizite în sudul R.Moldova.

„După ploile abundente din perioada 6-10 iulie din UTAG, mai multe gospodării din Comrat au fost inundate. Astfel, cu prilejul unei vizite a Președintelui I.Dodon, unor cetățeni din Comrat li s-au transmis plicuri cu bani (15.000 lei), cca 250.000 în total, fără a preciza din ce fonduri au fost achitate aceste sume, în condițiile în care instituția Președintelui nu are nicio competență de a interveni în cazul unor situații excepționale (ploi abundente la Comrat). Faptele raportate de mai multe agenții de presă au fost confirmate direct și de un Comunicat al Executivului UTAG, iar Comisia de Control al Finanțelor Publice are obligația de a verifica orice fapte care compromit integritatea sistemului public de finanțe, controlul și supravegherea parlamentară asupra organizațiilor finanțate din bugetul de stat, realizând că lipsa de reacție la asemenea abuzuri naște impunitate și fraude. Faptele expuse trezesc bănuieli rezonabile privind anumite infracțiuni prevăzute în art.330/2 din Codul penal. Am solicitat Procuraturii să investigheze legalitatea faptelor Președintelui I.Dodon și dacă aceste cadouri bănești corespund veniturilor declarate de I.Dodon, conform declarației de venituri”, a precizat Igor Munteanu. 

El a mai menționat că, la 23 iulie, a primit o confirmare scrisă a Procuraturii Anticorupție despre transmiterea solicitării de a investiga faptele raportate către Centrul Național Anticorupție. „Nu am primit încă nicio reacție de la ANI”, a mai spus deputatul. 

Președintele Igor Dodon nu a comentat, deoacamdată, aceste acuzații. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău