Igor Munteanu îl contrazice pe Igor Dodon, după ședința CSS: Așteptările președintelui sunt prea optimiste. Nu-i prima dată când după asemenea declarații să nu urmeze nimic

  • 14 Mai 2020 13:46
Igor Munteanu îl contrazice pe Igor Dodon, după ședința CSS: Așteptările președintelui sunt prea optimiste. Nu-i prima dată când după asemenea declarații să nu urmeze nimic

Organele de anchetă au avansat în investigarea jafului bancar din 2014, iar în câteva săptămâni compania ”Avia Invest” ar putea pierde Aeroportul Internațional Chișinău, a declarat astăzi președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Pe de altă parte, președintele Comisiei parlamentare care a anchetat concesionarea Aeroportului, Igor Munteanu, îl contrazice pe Igor Dodon, menționând că dosarul concesionării Aeroportului trenează, iar, între timp, compania concesionară a atras R. Moldova într-un litigiu internațional, din cauza greșelilor comise de actuala guvernare. Organele de anchetă progresează în ceea ce ține de investigarea fraudei bancare iar în următoarea perioadă de timp vor fi făcuți pași concreți pe acest dosar, a declarat Igor Dodon.

Totodată, el a menționat că și în privința revenirii Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului lucrurile s-ar mișca din loc, existând atât posibilitatea anulării contractului de concesionare, cât și declarării companiei care gestionează Aeroportul ca insolvabilă și, respectiv, anularea contractului.

„În câteva săptămâni rămân fără Aeroport. În următoarea perioadă vor fi pași concreți pe furtul miliardului. Iată prin ce se explică presiunile asupra deputaților, asupra Guvernului. Vreau să vă asigur că insituțiile statului vor merge ferm pe acest două subiecte de importanță națională. Indiferent de ce vor face, noi vom ajunge până la capăt și pe Aeroport și pe miliard.”

Așteptările lui Igor Dodon sunt prea optimiste și nu ar fi prima dată când după asemenea declarații să nu urmeze nimic, a comentat pentru Radio Chișinău președintele comisiei parlamentare de anchetă privind concesionarea Aeroportului, Igor Munteanu. El menționează că dosarul pe acest caz în instanțele moldovenești bate pasul pe loc, în timp ce compania concesionară a atacat R. Moldova într-o instanță internațională și are mari șanse de câștig din cauza erorilor comise de actuala guvernare.

„Există un litigiu în acest moment la New York. Despre acest lucru, Igor Dodon nu a menționat. Posibil, dânsul nu înțelege că marea majoritate a proceselor din această instanță se încheie cu câștig de cauză pentru partea privată. Din aceste considerente eu nu aș fi prea optimist în privința declarațiilor lui Igor Dodon despre Aeroport. În ceea ce privește furtul miliardului – vorba multă, sărăcia omului.”

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat în 2013 și a ajuns în scurt timp în mâinile unor companii afiliate lui Ilan Șor. Acesta a anunțat în vara anului trecut că a cedat compania, care în prezent ar aparține unui om de afaceri din Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău