Igor Munteanu: Chișinăul poate ajunge într-un litigiu în instanțe internaționale din cauza deciziei de impozitare cu 50 la sută a taxei aeroportuare de 9 euro pentru fiecare pasager

  • 05 Mai 2020 14:34
Igor Munteanu: Chișinăul poate ajunge într-un litigiu în instanțe internaționale din cauza deciziei de impozitare cu 50 la sută a taxei aeroportuare de 9 euro pentru fiecare pasager

Decizia de impozitare cu 50 la sută a taxei aeroportuare de 9 euro pentru fiecare pasager poate atrage Chișinăul într-un litigiu în instanțe internaționale, în care, statul Rep. Moldova, în loc de parte vătămată să compară ca partea care a încălcat condițiile contractului, a avertizat fostul președinte al Comisiei parlamentare de anchetă privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, Igor Munteanu.

Potrivit deputatului Platformei DA, acest lucru se poate întâmpla în condițiile în care Republica Moldova nu a obținut anularea contractului de concesionare a Aeroportului.

El a amintit că Guvernul și Procuratura Generală nu au întreprins toate acțiunile prevăzute în raportul Comisiei adoptat de Parlament în luna octombrie anul trecut. În schimb, Guvernul Chicu a propus, iar majoritatea parlamentară a votat, în proiectul de lege privind măsurile anti-criză, o prevedere privind impozitarea cu 50% a taxei de 9 euro de modernizare a Aeroportului, pe care o achită fiecare pasager.

Potrivit lui Igor Munteanu, această decizie poate fi calificată de compania Avia Invest drept încălcare a condițiilor contractului care, la fel cu refuzul primăriei Chișinău de a permite construcția unui nou terminal, pot fi atacate în instanță și se poate ajunge la litigii internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
22
Sun
21
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău