Igor Grosu: Solicitarea adresată Ucrainei să amâne obligativitatea „plăcuțelor neutre” la mașinile transnistrene nu a fost coordonată cu Moscova

  • 05 Septembrie 2021 09:42
Igor Grosu: Solicitarea adresată Ucrainei să amâne obligativitatea „plăcuțelor neutre” la mașinile transnistrene nu a fost coordonată cu Moscova

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, lider al Partidului Acțiune și Solidaritate, neagă faptul că solicitarea adresată Ucrainei să amâne obligativitatea „plăcuțelor neutre” la mașinile transnistrene care vor să intre pe teritoriul ei ar fi fost coordonată cu Moscova.

El a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că această inițiativă vine de la Chișinău. „Decizia ne-a aparținut nouă, nu dlui (prim-vicepremier rus, Dmitri) Kozak”, a spus Igor Grosu.

El a adăugat că cererea ar fi fost făcută în interesul „oamenilor simpli” din regiunea transnistreană. „Ca să le dăm mai mult timp și să apară alternativa, dar am spus, ca alternativă ar putea să apară transportul de rută și atunci omul are o alternativă și are de ales între una sau alta”, a explicat liderul PAS.

Problema autovehiculelor cu plăci de model neutru a fost discutată vineri, 3 septembrie, la Tighina, de vicepremierul pentru reintegrare, Vladislav Kulminski, și reprezentantul politic în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Vitalii Ignatiev. Potrivit unui comunicat al Biroului de Reintegrare, au fost „relevate potențiale mecanisme practice de eficientizare a activității punctelor de înmatriculare din orașele Tiraspol și Râbnița și de sporire a numărului de beneficiari ai acestui serviciu public oferit de autoritățile Republicii Moldova”.

De asemenea, potrivit sursei citate, s-a agreat ca în timpul apropiat să fie relansată activitatea grupurilor de lucru sectoriale, în special a experților în domeniul transportului auto în vederea determinării soluțiilor tehnice la problemele care apar în proces.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău