Igor Grosu mulțumește Uniunii Europene după decizia de a oferi Rep. Moldova un pachet de susținere energetică de 250 de milioane de euro

  • 10 Noiembrie 2022 13:14
Igor Grosu mulțumește Uniunii Europene după decizia de a oferi Rep. Moldova un pachet de susținere energetică de 250 de milioane de euro

Președintele Parlamentului Igor Grosu a transmis un mesaj de mulțumire Uniunii Europene după decizia de a oferi Rep. Moldova un pachet de susținere energetică de 250 de mil. de euro, transmite Radio Chișinău.

În aceste momente dificile se văd adevărații prieteni ai Rep. Moldova, pentru că în timp ce unii trimit rachete, alții înțeleg criza complicată în care se află țara, a spus Igor Grosu în ședința Parlamentului:

„Timpurile complicate arată cine sunt prietenii noștri adevărați. Comisia Europeană a pregătit un nou pachet de susținere energetică pentru Rep. Moldova în valoare de 250 milioane de euro. Un ajutor concret din partea prietenilor noștri. Unii ne trimit rachete, alții însă înțeleg cât este de important ca Rep. Moldova să treacă peste această perioadă complicată. Mulțumim, noi o să continuăm să economisim și sunt sigur că o să scăpăm de această dependență blestemată, energetică, care tare mult își dorește opoziția să o mențină”, a declarat Igor Grosu.

Amintim că anunțul privit noul suport a fost anunțat de șefa Comisiei Europene, Ursul von der Leyen care se află în vizită la Chișinău. Ea a precizat că 200 de milioane vor ajuta la acoperirea nevoilor de gaze și electricitate, iar 50 de milioane de euro sunt suport bugetar pentru a susține familiile cu venituri mici la plata facturilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău