Igor Grosu, la Digi24.ro: Rusia a devenit mai brutală în atacurile hibride. A bătut palma pe față cu crima organizată, cu fugari cum ar fi Șor sau Plahotniuc / Video

  • 19 Ianuarie 15:26
Igor Grosu, la Digi24.ro: Rusia a devenit mai brutală în atacurile hibride. A bătut palma pe față cu crima organizată, cu fugari cum ar fi Șor sau Plahotniuc / Video

Igor Grosu spune că Rusia nu a renunțat niciodată la fostele republici sovietice care au fost în componența URSS. Pericolul persistă, pentru noi și pentru toată Europa și atât timp cât Ucraina luptă îi ține pe ruși departe, noi suntem la adăpost, a spus Igor Grosu. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Digi24.ro. Acesta a vorbit și despre ajutorul primit de la România, dar și despre situația din Transnistria, transmite Radio Chișinău.

El a atenționat că serviciile secrete rusești își schimbă tactica în Moldova.

 „Nu ne facem iluzii, Rusia va continua să încerce să destabilizeze situația în Rep. Moldova prin războiul hibrid. Se observă și o schimbare de tactică a serviciilor rusești. Rusia a devenit mai brutală, spune Igor Grosu. A bătut palma pe față cu crima organizată, cu fugari cum ar fi Șor sau Plahotniuc. Încercarea brutală de corupere a alegătorilor, implicarea televiziunilor și a rețelelor sociale. /... /Pe lângă alianța cu interlopii, mai observăm o inovație: așa zișii proeuropeni, care sunt deghizați de fapt în proeuropeni”, a spus Grosu.

Igor Grosu a mai declarat că R. Moldova a fost supusă unei avalanșe de încercări de a penetra bazele de date. Grație colaborării cu partenerii externi am reușit să ne securizăm sistemele, a precizat președintele Parlamentului. El și-a exprimat încrederea că R. Moldova va reuși să-și pună la adăpost infrastructura critică.

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, a mai declarat la Interviurile Digi24.ro, că în Transnistria situația este calmă, explicând că cetățenii moldoveni din stânga Nistrului înțeleg și nu vor să fie implicați. El a mai adăugat că serviciile secrete din Rusia care se află acolo mai recurg la provocări pentru a încerca să-și justifice prezența și să transmită un mesaj către Kremlin că ei sunt activi. De asemenea, a mai explicat că 70% din ceea ce se produce în Transnistria se exportă pe piața din UE.

Grosu îi răspunde și lui Medvedev, după ce fostul președinte al Rusiei a amenințat Moldova: „Toată așa-zisa elită rusă trăiește în altă dimensiune”, scrie sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău