Igor Grosu, discurs susținut în fața membrilor Comisiei Helsinki: Republica Moldova se confruntă cu o multitudine de amenințări hibride din partea Federație Ruse

  • 13 Iulie 2023 17:37
Igor Grosu, discurs susținut în fața membrilor Comisiei Helsinki: Republica Moldova se confruntă cu o multitudine de amenințări hibride din partea Federație Ruse

Republica Moldova se confruntă cu o multitudine de amenințări hibride din partea Federație Ruse, scopul Kremlinului fiind dezbinarea societății, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită de lucru în SUA. Într-un discurs susținut în fața membrilor Comisiei  Helsinki el a vorbit despre situația din Republica Moldova, menționând dezinformarea, propaganda, atacurile cibernetice și presiunile energetice din partea Moscovei.

În context, oficialul a dat asigurări că ”instituțiile statului sunt implicate la îndeplinirea celor 9 condiționalități ale Comisiei Europene, care se pliază în totalitate pe viziunea de dezvoltare a țării. Avem progrese semnificative, iar toate aceste acțiuni de reformare sistemică ne apropie tot mai mult de aspirația noastră ca stat - aderarea la Uniunea Europeană”, menționează șeful Legislativului de la Chișinău, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook.

În același timp Igor Grosu a salutat eforturile Congresului SUA de a sprijini consolidarea democrației din Republica Moldova, menționând, cu referire la războiul dus de Rusia în Ucraina, că doar prin eforturi comune va fi restabilită pacea pe continentul european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău