Igor Grosu, despre corupția din R. Moldova: Un fost șef al unei întreprinderi de stat și-a cumpărat o insulă în Marea Mediterană

  • 09 Decembrie 2021 09:08
Igor Grosu, despre corupția din R. Moldova: Un fost șef al unei întreprinderi de stat și-a cumpărat o insulă în Marea Mediterană

Deși autorițile de la Chișinău se confruntă cu un deficit de oameni în funcțiile publice din cauza salariilor mici, se pare că unii șefi de întreprinderi de stat o duc întratât de bine încât își permit să cumpere insule. Potrivit președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Gorsu, un fost director al unei întreprinderi și-ar fi achiziționat o insulă în Marea Mediterană, informează TVRMOLDOVA.MD.

În cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, șeful Legislativului nu a putut oferi prea multe detalii la acest subiect, invocând secretul anchetei. În context, Grosu a menționat că acesta este sub lupa autorităților competenet, iar actuala guvernare încearcă să combată corupția la nivelul întreprinderilor de stat și nu doar. 

„Suntem într-o luptă foarte serioasă cu cei care pierd, e vorba de averi colosale. Nu demult un individ a fost luat la întrebări care, atenție, omul are cumpărată o insulă în Marea Mediterană. Este așa un individ care, nu știu dacă a fost deputat, dar a condus o întreprindere strategică de stat. Oamenii ajung să își cumpere insule. Nu aș vrea acum să dau detalii, poate este partea anchetei și așa mai departe. Dar ca să vă dați seama cât de mult au de pierdut acești oameni. De aceea trebuie să ne asigurăm că în sistemul judiciar rămân oameni”, a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. 

Precizăm că, în ultima perioadă, tot mai mulți funcționari publici sau directori de întreprinderi sunt cercetați pentru îmbogățire ilicită. Cel mai recent caz a avut loc chiar astăzi, unde șefului Direcției generale urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA) Ghenadie Tanas, a fost supus perchezițiilor de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS. 

Ediția emisiunii „Puncul pe Azi” din această seara, cu participarea președintelui Parlamentului republicii Moldova, Igor Grosu, o puteți viziona mai jos, iar subiectul privind combaterea corupției poate fi ascultat începând cu minutul 20:00.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău