Igor Grosu: Adunarea Națională „Moldova Europeană” nu aparține partidelor, ci cetățenilor. Eu, ca lider de partid, voi participa cu familia, dar nu voi urca pe scenă

  • 22 Aprilie 2023 11:41
Igor Grosu: Adunarea Națională „Moldova Europeană” nu aparține partidelor, ci cetățenilor. Eu, ca lider de partid, voi participa cu familia, dar nu voi urca pe scenă

„Adunarea națională Moldova Europeană nu este un eveniment care aparține partidelor politice. Este evenimentul cetățenilor. Maia Sandu o să aibă o serie de consultări, o să dicute cu lideri de opinie, cu reprezentanți ai societății civile. Eu, în calitate de lider de partid nu voi urca pe scenă. Voi fi prezent acolo cu familia mea, cu colegii mei”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

 Igor Grosu a menționat că reproșul primit este acela că protestele plătite au inundat spațiul public, transmite TVR MOLDOVA.

„Eram întrebat cât o să stăm noi să ne uităm cum ies la proteste cei aduși și creează impresie în Republica Molodva. Așa a apărut ideea acestei manifestări din 21 mai, să arătăm că există o altă față a Republicii Moldova”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a mai menționat că și-ar dori ca discuțiile cu partidele să nu fie Uniunea Europeană versus Uniunea Vamală Eurasiatică.

„Să fie integrarea europeană, cu chestiuni de nuanță. De exemplu, într-un domeniu care merge mai repede, aplicăm experiența României sau a Poloniei. Vreau ca evenimentul din 21 mai să fie un punct culminant, să spunem că acolo ne este locul și nu să semnăm tot felul de hârtii și să jurăm că suntem pro-europeni”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a mai menționat că îl consideră pe Ivan Ceban un exponent al Kremlinului și nu crede în schimbarea primarului.

 

„Culmea ironiei este că exponenți ai Kremlinului au ajuns să ne propună documente care ar demonstra dorința noastră de integrare europeană. Ivan Ceban a crescut într-un mediu afiliat unui partid politic cu obediență clară față de Kremlin. Pentru dândul, moldoveneasca a devenit română - cu greu cred în astfel de transformări”, a spus Igor Grosu.

Emisiunea integrală Punctul pe AZi din 21 aprilie o puteți urmări în continuare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău